Bogoljub Karić: Privatni život političara/biznismena

Da li ste čuli za Donalda Trampa? Najverovatnije je da do sada već jeste. E pa, u Srbiji, čovek s nesumnjivo istim nivoom istaknutosti kao i Tramp na sličan način je uspeo i u biznisu i u politici. On se zove Bogoljub Karić. Međutim, ovde se nećemo upuštati u njegove poslovne pohvale; umesto toga, pažnju ćemo usmeriti na njegov privatni život – Bogoljubovu stranu o kojoj mnogi ljudi ne znaju.

Bogoljub, koji predvodi Pokret Snaga Srbije, došao je na svet u Peći 1954. godine. Tada je on bio najmlađe dete u porodici. Njegova tri starija brata su bili Dragomir, Sreten i Zoran, a njegova sestra se zvala Olivera. Ukoliko brzo premotate nekoliko decenija, otkrićete da je Bogoljubov otac, trgovac po imenu Janićije, preminuo 2010. godine. Tada je Danica, Bogoljubova majka, našla svoj dom u Pećkoj Patrijaršiji i uzela monaško ime mati Angelina.

Sada, premotajmo priču još nekoliko decenija do Bogoljubovih mladih školskih dana. Pošto je završio osnovnu i srednju školu, Bogoljub je odlučio da studira na Prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini. Pošto je diplomirao na osnovnim studijama, stekao je i diplomu mastera na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Fokus njegovog diplomskog rada je bio „Organizacija i razvoj male privrede“.

Bogoljub se potom oženio ženom svojih snova — Milankom – i oni su izrodili četvoro dece: sina Nebojšu (1979), kćeri Nadeždu (1981), Jelenu (1982) i Danicu (1985). Ovih dana, kada Bogoljub nije zaokupljen porodicom, politikom, ili biznisom, on uživa u slušanju svoje omiljene pevačice, Vesne Zmijanac.

Tokom proteklih nekoliko godina, mnogi pojedinci su tvrdili da je Bogoljub prošao kozmetički tretman. Međutim, Bogoljub to negira. U svakom slučaju, ne možete da ga ne primetite i ne cenite uzbuđenje koje ova ličnost veća od života unosi u sve što radi.

Comments are closed.