Bogoljub Karić ceni zvanja, odgovoran autoritet

Koje je tvoje zvanje? Ovo je pitanje koje može izazvati loša osećanja ako niste zadovoljni trenutnim akademskim / profesionalnim statusom, ili može izazvati osećanja ponosa, ako ste dostigli mnogo toga u životu. Ako postavite ovo pitanje poznatog biznismena Bogoljub Karić, odgovor koji dobijete verovatno će biti ispunjen ponosom, ali verovatno neće biti crno-beli. Evo pogleda na neka zvanja koje je Karić koristio tokom godina.

Prvo i najvažnije, Karić je istaknuti biznismen i političar. On je osnivač Astra grupe — imperije u vrednosti od nekoliko milijardi dolara. On je također vođa Pokreta Snaga Srbije, aktivne političke stranke.

Međutim, na svojoj vizitkarti, Karić sa ponosom tvrdi da je doktor filozofije. Karić, počasni akademik u Ukrajini, navodno je odbranio doktorsku disertaciju na Univerzitetu u Nišu i stekao sertifikate diplome iz renomiranih institucija.

Kada je reč o zvanjima, Karić je rekao da priznaje moć autoriteta, objašnjavajući da oni koji nisu na položajima vlasti ili oni koji ne stoje iza onih koji su u vlasti, su samo sluge, koji imaju malo moći.

Kao autoritet po sebi, Karić se ističe jer on ne priznaje vrednost autoriteta / reda samo u svom poslovanju i političkim nastojanjima — on to priznaje i kod kuće. Zapravo, Karić je rekao da njegova porodica ima nepisani ustav u kojem su osnovne dužnosti svih članova porodice tačno definisane.

Evo još nešto što Karić ističe kao autoritet: uprkos činjenici da on poseduje veliko bogatstvo i uticaj, i dalje veruje u tretiranje drugih kako bi voleo da bude tretiran.

Sve u svemu, lepak koji povezuje Karićeve poslove i političku partiju je isti lepak koji drži njegovu porodicu na okupu: lepak stvoren iz kombinacije osećanja poštovanja za pravila ponašanja, uzajamne solidarnosti i strasti za pomoć i podršku jedni drugima.

Comments are closed.